مطالب برگزیده

نهم ربیع الاول و داستان های آن!نهم ربیع الاول و داستان های آن!
  • تقلّب؛ نتایج و راهکارهای جلوگیری در مدرسه
  • بازگشت دوباره به “تروییکا” (۳)
  • از “تروییکا” تا “کدخدا” … (۲)
  • از “تروییکا” تا “کدخدا” … (۱)
  • چگونه با گذشت ۴۰ سال، جوان بمانیم؟
  • کارکرد حرم، مؤسسه و بیت امام چیست؟
  • یک نکته از این معنی؛ فاضـــلابِ آمَدنیـــوز!
  • قصه هایِ یک روحانیِ خسته!
آرشیو

آخرین مطالب

قالوا لم نک من المصلّین !

قالوا لم نک من المصلّین !

ارسال در ۰۲ اسفند ۹۲ - بازدید: 4,870 مشاهده

بازدیدها: 81بسم الله الرحمن الرحیم ؛ « فی جناتٍ یتسائلون ؛ عن المجرمین ؛ ما سلککم فی سقر ؛ قالوا لم نک من المصلّین » در روز قیامت ، بهشتـیان از جهنمیان سؤال می...

بازدیدها: 81

بسم الله الرحمن الرحیم ؛ « فی جناتٍ یتسائلون ؛ عن المجرمین ؛ ما سلککم فی سقر ؛ قالوا لم نک من المصلّین » در روز قیامت ، بهشتـیان از جهنمیان سؤال می کننـد که چرا به این وضعیت دچـار شدید ؟ پاسخ می دهند چون از نمازگزاران نبودیم ! سوره مبارکه مدّثر ، آیات ۳۹ تا ۴۳ . فخر رازی در تفسیرش ذیل تفسیر سوره مبارکه عصر می نویسد : « زنی فریاد زنان ، دیوانه وار خدمتِ پیامبر صلی الله علیه [و آله] و سلم آمده گفت : یا رسول الله اصحاب بروند تنها با شما کار دارم. » اصحاب رفتند. آن زن خدمتِ پیغمبـر نشست و گفت : « یا رسول الله ! گناه کردم ، گناهم خیلی بزرگ است. » پیغمبر فرمود : « رحمتِ خدا از آن بزرگ تر است. » گناه هر چه بزرگ باشد معنـا ندارد که کسی مأیوس باشد. هر چه گناه بزرگ و هر چند طولانی، مسلّم است اگر توبه کند ، تلاطُم درونی پیدا کند ، گناهش آمرزیده می شود. بن بست در اسلام نیست. پیغمبر صلی الله علیه [و آله] و سلم فرمودند : « گناهت چیست ؟ » زن گفت : « یا رسول الله ! زن شوهردار بودم ، زِنا دادم ، آبستن شدم، بچّه به دنیـا آمد، او را در خمـره ی سرکه خفه کردم ، بعد هم سرکه های نجس را به مردم فروختم » ! گناه خیلی بزرگی است ! خیلی ! پیغمبر بسیـار متأثر شد، حکمش را هم گفتند. فرمودند : « خانم ! می خواهی به تو چه بگویم چرا در این چاه افتـادی ؟ »

یعنی چرا انسان گاهی اوقات در چاهی می افتد که دیگر نمی شود از این چاه بیـرون بیاید و اگر دنیـا پشت به پشتِ یکدیگـر کند و بخواهد او را نجات بدهد دیگـر نمی شود ؟! حضرت در ادامه فرمودند : « می خواهی به تو بگویـم چرا به درونِ این چاه افتـادی ؟ » اینجا پیغمبـر یک مطلبی را می گوید که انصافا خیلی تعبیـر بزرگی است و نشـان می دهد که ترک نمـاز انسان را به چه بلایی می کشاند ؛ « إنی ظننتُ انّکِ ترکتِ صلاهَ العصرِ ؛ فکر می کنم تو نماز را ترک کرده ای » ! تفسیر فخر رازی ، ج ۳۲ ، ص ۸۵

ترک نماز مقدّمه ورود انسـان به بدی هاست ؛ ارتباط با خدا که نباشد ، انسان با خدا بلد نباشد حرف بزند ، حرف حق به گوشش آشنـا نباشد ، قلب و روحش زمینه پذیرش احکام و آیات الهـی را نخواهد داشت ؛ ظرفیتش تنگ و کوچک می شود ؛ روح انسان برای پیشرفت و تعالی به گفته فلاسفه « لا یَقِف » است ! یعنی چه ؟ یعنی اگر این روح به سمت تعالی معنـوی حرکت کنـد ، در هیچ مرتبـه ای برایش نقطه ایست تعریف نشـده است ! روایات درباره برزخ و آخرت می گویند در آنجا هم به علم انسـان افـزوده می شود ؛ و بالاتر از این ، در اصول کافی هست که می فرماید هر پنج شنبه به علم ائمه علیهم السلام افـزوده می شود. این علمـی هم که در آخرت به انسـان داده می شود کیفیتش با علم دنیـا تفاوت دارد. عِلم دنیـا ممکن است در اعمـال انسـان جاری نشود ؛ انسانـی که عالِم است به علم خودش عمل نکند که در روایات گفته اند روز قیامت از بوی گند چنین شخصی ، اهل محشـر در عذابند ! اما علم در آخرت بصورت تام در اعمـال انسـان جاری است. هر کسـی به آن اندازه که در دنیـا عمل کرده است و علمش به درون او وارد شده ، ایمانش قلبـی بوده به همان اندازه نیز علمش در آخرت افـزوده می شود … از بحث اصلی جدا افتادیم ! آیات سوره مبارکه مدّثر واقعا زیباست ؛ در ادامه آیات می فرماید : « و لم نک نطعم المسکین ؛ و کنا نخوض مع الخائضین ؛ و کنا نکذّب بیوم الدین ، حتی أتانا الیقین » من اینقـدر از این آیه می فهمم که نماز نخواندن انسـان را به مسیـری می کشاند که اطعام فقرا را هم انجام ندهد ؛ با دشمنان خدا و کسانی که آیات الهـی را به مسخـره می گیـرند همنشین و ” هم بازی ” بشود و در نهایت  قیامت و معاد و روز حساب را منکر شود. حالا جالب اینجاست که متضاد این صفات و ویژگی ها برای کسانـی شمـرده شده که نماز می خوانند ؛ در سوره مبارکه معارج در تعریف نمازگزاران می فرماید : « الذین هم علی صلاتهم دائمون » در سوره مدّثر دلیل ورود گنه کاران به جهنم ترک نماز ذکر شده بود. اینجا می فرماید که مؤمنین کسانی اند که بر نمازهایشان مداومت دارند ؛ پس نماز به هر صورتی که باشد موجب نجات است ؛ هر چند بدون حضور قلب و هر چند بدون رعایت آداب و شرایط ! البته این بدان معنـا نیست که حضور قلب نداشته باشیم و آداب و شرایط لازم را رعایت نکنیـم. در ادامه آیات می فرماید « والذین فی أموالهم حق معلوم للسائل و المحروم » ؛ در سوره مبارکه ذاریات مشابه همین تعبیـر برای متّقیـن ذکر شده ! می فرماید : « و فی أموالهم حق للسائل و المحروم » پس کسانی که نماز می خوانند با تقوا هم هستند ، البته به شرطی که این ویژگی را داشته باشند یعنی برای فقرا و نیازمندانی که از آنها چیزی طلب می کنند حقی قائل باشند ؛ ما نباید نسبت به مال دنیـا و هر آنچه که داریم خساست به خرج بدهیـم ! چون هیچ چیزی مال ما نیست و همه از آن خداست. اگر حقوق می گیریم ، اگر از جایی به ما روزی می رسد که نمی دانیتم ، اگر هدیه ای می گیـریم در هر کدام از اینها برای کسانـی که می شناسیم واقعا نیازمند هستند و به هر دلیلی دچـار فقرند حقی قائل باشیـم.

مجرمین در ادامه می گویند : « و کنا نخوض مع الخائضین » ؛ یک تعبیر جالبی در سوره مبارکه توبه ، تقریبا مترادف معنای همین آیه وجود دارد ؛ می فرماید : « و لئن سألتهم لیقولنّ إنما کنا نخوض و نلعب » ! مثل همین عده ای که می گویند بهشت و جهنمِ چی ؟ اینها رو آخوندا ساختن ما رو سرکیسه کنند !! مجرمین هم می گویند ما فکر می کردیم شوخی می کنیـد ! ما سرگرم بازی و شوخی خودمان بودیم فکرش را هم نمی کردیم که قیامتی وجود داشته باشد ؛ وقتـی انسـان آیات الهـی را به مسخـره بگیـرد ، با دست خودش راه را برای هدایتش مسـدود کرده است ؛ لذا وقتی خداوند در قرآن می فرماید : « یضّل من یشاء » منظور این نیست که خداوند بالاجـبـار کسـی را از راه هدایت و سعادت و حق بیـرون می برد و گمـراهی را به او تحمیـل می کند ! انسان خودش زمینه ساز هدایت و یا گمراهی است ؛ « إنا هدیناه السبیل إما شاکرا و إما کفورا ». نماز نخواندن ، اطعام مسکین نکردن ، به بازی گرفتن احکام و آیات و نشانه های الهـی ، تکذیب روز معاد و یا کم اعتقـادی نسبت به آن ، اینهاست که زمینه ساز گمـراهی می شود ! اینها عذاب الهـی را به مسخـره می گیـرند و می گویند وجود خارجی ندارد ، اما آنها که نماز می خوانند یک صفت متضاد با این صفت دارند ؛ « و الذین هم من عذاب ربهم مشفقون » ؛ یعنی آنها از عذاب الهـی می ترسند ؛ این ترس همان معنای « خوف و رجا » است ؛ یعنی می ترسند از اینکـه اعمالـشان آنقدر شایستگـی و اندازه و قدر معنـوی نداشته باشد که از عذاب الهـی در امان باشند نه اینکه خداوند ترسناک است ! خداوند در قرآن خودش را با صفت « رحیم » توصیف می کند. خداوند را ترسناک معنا نکنیـم !

نکته ی بعدی که مجرمین به عنوان دلیل در آتش بودن شان عنوان می کننـد ، دروغ پندانشتن روز حسابرسی است ؛ « و کنا نکذب بیوم الدّین » ما از کسانی بودیم که روز قیامت را انکـار می کردیم ! چه شد ؟ اول نماز را ترک کردند ؛ بعد اطعام مسکین و رسیدگی به فقرا و مساکین را کنار گذاشتند و وقعی بر نیازمندی آنان ننهادند ؛ در مرحله سوم با مسخره کنندگان آیات الهـی و کفـار و کسانی که در بی اعتقـادی شهره بودند همـراه شدند ؛ حالا کارشان به جایی رسید که روز قیامت را هم انکار کردند ! ببینید بی نمازی انسان را به چه ذلتـی می کشاند ؟ … حالا صفت نمازگزاران را ببینید : « و الذین یصدّقون بیوم الدّین » ، آنها کسانی اند که روز قیامت را تصدیق می کنند و به آن باور دارند ؛ حالا کار اینها را هم مرور کنیم ؛ ابتدا بر نمازها مداومت ورزیدند ؛ در اموال خودشان برای نیازمندان و فقرا و مساکین و محرومین حق قائل بودند و به آنان کمک می کردند ؛ از عذاب الهـی می ترسیدند و به آن باور داشتند. البته در سوره معارج برای نمازگزاران صفات دیگـری هم ذکر شده که ان شاء الله در فرصت دیگـری بیان می کنم. در انتهای این آیات هم دوباره تأکید می کند این افـراد « علی صلاتهم یحافظون » هستند. یک بار در ابتدا فرمود « علی صلاتهم دائمون » و یک بار در انتهای این موضوع می فرماید : « علی صلاتهم یحافظون ». حالا این هم تفسیـر خاص خودش را دارد که اگر توفیقـی بود بعدا عنوان می کنم که این « صلاه دائم » چیست !

این روایت ناب درباره آیات سوره مبارکه مدّثر تقدیم به شما : محمد بن یعقوب : … عن محمد بن الفضیل ، عن أبی الحسن الماضی علیه السلام قال :

قلت « لیستیقن الذین أوتوا الکتاب ؟ قال : « یستیقنون أن الله و رسوله و وصیه حق »/ گفتم : معنای آیه « برای اینکه اهل کتاب یقین پیدا کنند » چیست ؟ فرمود : « به اینکه خداوند و پیغمبر و جانشین او حق هستند یقین پیدا می کنند . »

قلت : « و یزداد الذین آمنوا ایمانا ؟ قال : « یزدادون بولایه الوصی إیمانا » / گفتم : « و به ایمان کسانی که ایمان آورده اند افزوده شود » ؟ فرمود : « ایمان آنها به ولایت وصی و جانشین بیشتر می شود. »

قلت : « و لا یرتاب الذین أوتوا الکتاب و المؤمنون ؟ »  قال : « بولایه علی علیه السلام »/ گفتم : « و اهل کتاب و مؤمنان تردید به خود راه ندهند » ؟ فرمود : « [تردید در ] ولایت علی علیه السلام نداشته باشند. »

…

قلت : « إلا أصحاب الیمین ؟ » قال : « هم والله شیعتنا » / گفتم : « مگر اصحاب یمین » ؟ فرمود : « والله آنها پیـروان ما هستند . »

قلت له : « لم نک من المصلّیـن ؟ » قال : « إنا لم نتول وصی محمد و الأوصیاء من بعده و لا یصلون علیهم » / به او گفتم : « ما از نمازگزاران نبودیم ؟ » فرمود : « منظورشان این است که ما محبت جانشین پیامبر و جانشینان بعد از او را نداشتیم و بر آنها درود نمی فرستادیم. »

تفسیر روایی البرهان ، ج ۵ ، ص ۵۲۷ – ۵۲۸

دیدگاه ها

20 نظر

0
Avatar
  • بهترین ها
  • قدیمی ترین
  • جدیدترین ها
  • سلام، مهمان
  • Avatar
    ف...
    • ۱۳۹۲/۱۲/۲۱ در ۱۳:۳۲
    شما یک آدم عقده ای ، بی سواد، متحجر ، مغرور و کم فهم هستید که فقط خودتان را می بینید اینقدر از شما تعریف بیجا کرده اند که باد کرده اید و فکر میکنید واقعا برای خوداتن کسانی هستید بین من و شما روز قیامت خداوند حکم کند
    0 0 • پاسخ دادن
    • MaSouD
      MaSouD • نویسنده
      • ۱۳۹۲/۱۲/۲۱ در ۱۵:۰۸
      اللهمّ صلّ علی محمّد و آل محمّد اگر واقعا بنده همه اینها که شما می فرمایید هستم، خب دعا کنید که اصلاح شوم ؛ چرا جار می زنید ؟! خداوند روز قیامت برای چه باید بین من و شما حکم کند ؟ مگر ما با هم دعوایی داشته ایم !؟!
      0 0 • پاسخ دادن
  • Avatar
    یه مادحینی
    • ۱۳۹۲/۱۲/۲۵ در ۲۲:۱۸
    سلام آقای صفری جداً توی سایت مادحین جای شما خیلی خالیه مطالب از وقتی شما نیومدید همش شده مداحی تروخدا برگردید ما میومدیم نت از مطالب و حرفای شما استفاده کنیم میدونید چقدر از شبهات ما رو شما جواب دادین ؟ برگردید تو رو خدا
    0 0 • پاسخ دادن
    • MaSouD
      MaSouD • نویسنده
      • ۱۳۹۲/۱۲/۲۵ در ۲۲:۲۸
      علیک السلام قبلا عرض کردم ، حضور بنده در آنجا منتفـی است. موفق باشید
      1 0 • پاسخ دادن
  • Avatar
    سما
    • ۱۳۹۳/۰۴/۰۳ در ۱۱:۴۰
    سلام کودکانی که هنوز به سن تکلیف نرسیده اند اعم از مسلمان و غیرمسلمان از دنیا می روند در برزخ و آخرت چه جایگاهی دارند؟ کودکانی که هنوز به سن تکلیف نرسیده اند و عبادت هایی را انجام می دهند مثل خواندن نماز و قرآن و دعا هرچند ناصحیح آیا حسنه ای برایشان ثبت می شود؟
    0 0 • پاسخ دادن
    • MaSouD
      MaSouD • نویسنده
      • ۱۳۹۳/۰۴/۰۴ در ۱۷:۱۳
      سلام طبق این روایت پیامبر اکرم که فرمودند : « کل مولود یولد علی الفطرة ؛ هر نوزادی بر فطرت الهی و توحیدی متولد می شود » اطفال و نوزادان به علت فطرت پاک و بدون گناه یا بشدّت کم گناه در بهشت هستند و برای اینکه شبهه تناقض با عدل الهی پیش نیایـد روایاتی از ائمه علیهم السلام بیانگر این است که در بهشت زمینه و بستر رشد فکـری آنان فراهم می شود و آنها در آنجا رشد می کنند. در مورد غیرمسلمانان هم دقیقا در خاطر ندارم، اما احتمال می دهم طبق روایاتی که در ذهنم هست مطابق فرموده خداوند در قرآن، همان « ولدانٌ مخلّدون » باشند که خدمتکـار اهل بهشت می شوند و اگر شایستگی داشته باشند می توانند به مراتب بالاتر نیز بروند. بله، حسنه مضاعف است ؛ چون بدون اینکه بر آنها تکلیف باشد انجام می دهنـد.
      0 0 • پاسخ دادن
  • Avatar
    سما
    • ۱۳۹۳/۰۴/۰۷ در ۱۳:۲۲
    سلام ممنون از پاسخ سؤال قبلی اگر انسان استخاره ای انجام بده و بعد بهش عمل نکنه چه اتفاقی میفته منظورم اینه که معصیت کرده و بخاطرش مجازات میشه یا نه؟
    0 0 • پاسخ دادن
    • MaSouD
      MaSouD • نویسنده
      • ۱۳۹۳/۰۴/۰۷ در ۱۵:۴۶
      سلام خواهش می کنم نه ، عمل به استخاره واجب نیست و عمل نکردن هم گناه و معصیت محسوب نمیشه. اما توصیه کردند که اگر به استخاره عمل نکردید، صدقه بدید.
      0 0 • پاسخ دادن
  • Avatar
    یه مادحینی
    • ۱۳۹۲/۱۲/۱۸ در ۲۰:۵۹
    سلام استاد صفری میشه خواهش کنم ازتون که برگردید به مادحین ؟ واقعا جاتون خالیه خواهش می کنم آقای صفری
    0 0 • پاسخ دادن
    • MaSouD
      MaSouD • نویسنده
      • ۱۳۹۲/۱۲/۱۸ در ۲۱:۱۷
      سلام اولاً که استاد خودتونید ! ثانیاً در اون فضا دیگه احتیـاجی به حضور حقیر نیست. وقتی غالب کاربران و مدیران محترم به دنبـال هدف دیگـری هستند ما مزاحم به حساب میاییم و دوست نداریم کسی رو اذیت کنیـم. در مادحین اوقات خوشی داشته باشید !
      0 0 • پاسخ دادن
  • Avatar
    احمدی
    • ۱۳۹۲/۱۲/۱۸ در ۲۰:۱۴
    سلام به اقای صفری ممنونم از اینکه جواب رو کامل میدید و مثل بعضیا ادمو نمی پیچونید در مورد اعجاز قران میشه خواهش کنم یه پست ارسال کنید ؟ مطالبی که تو اینترنت هست رو خوندم ولی دوست دارم با ادبیات شما یه مطلبی در این مورد بخونم. خیلی خوب آدمو قانع می کنید سؤال بعدیم اینه که حجاب چرا اجباری شد ؟ قبل از اینکه حجاب اجباری بشه مسلمونا حجاب نداشتن ؟
    0 0 • پاسخ دادن
    • MaSouD
      MaSouD • نویسنده
      • ۱۳۹۲/۱۲/۲۱ در ۱۵:۰۶
      سلام خواهش می کنم ان شاء الله اگر توفیق وجود داشته باشه و البته « وقت » کافی ، حتما ! زن لطیف است و زیبایـی هایی دارد که برای مردان که خشن [از لحاظ ظاهری] هستند و زیبایی شان به مانند زیبایی زنان نیست جاذب و تحریک کننده است. اگر این زیبایی ها پوشانده نشوند ، جامعه به فسـاد کشیـده می شود. ارزش وجودی زن ، نادیده گرفته می شود و به او بمثال یک کالا نگاه می کنند ؛ می بینیم که در بسیـاری از جوامع غیراسلامی این موضوع شایع است و زنان فقط کالایی برای بهره مندی های مختلف به حساب می آیند ! حجاب اجبـار نشد ، بلکه در دین بود ؛ فقط حکم آن در اسلام کمـی ارتقا پیدا کرد. قبل از اینکه حجاب به این صورت توسط خداوند در قرآن کریم دستـور داده شود ، مسلمانان حجاب داشتند اما کامل نبود و فقط قسمت هایی از بدن را شامل می شد. موفق باشید
      0 0 • پاسخ دادن
  • Avatar
    احمدی
    • ۱۳۹۲/۱۲/۱۴ در ۰۰:۳۵
    سلام یکی از دوستان معرفی کردن، گفتن میتونید به سؤالاتم جواب بدید اولین سؤالم اینه که مسلمون ها همه به بهشت میرن ؟
    0 0 • پاسخ دادن
    • MaSouD
      MaSouD • نویسنده
      • ۱۳۹۲/۱۲/۱۴ در ۰۰:۴۵
      سلام به قدر توانایی علمی، در خدمت هستیم درباره ورود به بهشت، قرآن دو تا شاخص معرفی می کنه که مسلمان و غیرمسلمان در اون هیچ تفاوتی ندارند. « آمن » یعنی ایمان بیاورد ، و « عَمِلَ صالحاً » کارهایی که صفت صالح بودن دارند رو انجام بده. اگر این دو رو هر کسی داشته باشه بهشتـی خواهد بود. اما در مورد اینکه آیا مسلمان ها همگی وارد بهشت میشن، روایاتی در تأیید کلام شما هست ولی نمیشه صرفاً به ظاهر قضیه ، یعنی مسلمان بودن اکتفا کرد و گفت که حتما فردی که مسلمان هست با وجود اینکه حتی نماز هم نخونده [مثلا] به بهشت خواهد رفت. روایات باید با قرآن تعارض نداشته باشند و در یک راستای معنـایی باشند. موفق باشید
      0 0 • پاسخ دادن
  • Avatar
    احمدی
    • ۱۳۹۲/۱۲/۱۴ در ۰۰:۳۹
    دومین سؤال اینکه قیامت تا چه زمانی ادامه پیدا میکنه ؟ سؤالام زیاده میترسم همش رو یه دفه بپرسم دیگه جواب ندین
    0 0 • پاسخ دادن
    • MaSouD
      MaSouD • نویسنده
      • ۱۳۹۲/۱۲/۱۴ در ۰۰:۴۸
      سؤال شما کمی گنگ هست ؛ واضح تر بفرمایید. منظور از قیامت ، خود عرصه قیامت هست یا بعد از اون ؟! نترسید ، بپرسید !
      0 0 • پاسخ دادن
  • Avatar
    احمدی
    • ۱۳۹۲/۱۲/۱۴ در ۲۳:۴۰
    سلام خیلی ممنون از جواب سؤالاتم منظورم از سؤال دومم این بود که مثلا وقتی قیامت میشه بعدش تا چه زمانی این قیامت ادامه داره ؟ ینی آدما تا کی تو بهشت و جهنم هستند ؟ اگه تا ابد هست خو اصن ما چرا به دنیا آورده شدیم ؟؟ همون اول میبردنمون بهشت و جهنم دیگه. سؤال بعدیمم اینه که یه جوری برای من اثبات کنید که قرآن معجزه ست تا بتونم باور کنم. نمیگم نیستا ! ولی خب سؤاله دیگه چیکار کنم. برام شبهه شده. خدا خیرتون بده
    0 0 • پاسخ دادن
    • MaSouD
      MaSouD • نویسنده
      • ۱۳۹۲/۱۲/۱۵ در ۱۹:۳۸
      سلام زندگی بعد از حسابرسی قیامت، الی الأبد خواهد بود. عرصه محشر بنابر آیات قرآن و روایات موجود نزدیک به 50 هزار سـال از جنس سال های ملکوتی طول خواهد کشید. ببینید اینکه می فرمایید اگر تا ابد هست پس چرا آفریده شدیم مغالطه ست ؛ وقتی میشه به کسی پاداش داد یا او را عذاب کرد که کاری انجام داده باشه و ما به موجب اون فعالیت و کار به او پاداش بدهیم یا او را عذاب کنیم. وقتی ما کاری انجام ندادیم ، طبق چه مبنـایی ما رو به بهشت یا جهنم می فرستادند ؟! در علم کلام به این موضوع نقض غرض گفته میشه ؛ یعنی خالق، کاری انجام بده که با هدف از انجام همون کار تناقض داشته باشه. پاسخ سؤال دوم شما هم طولانی هست و در اینجا نمیشه بطور کامل به اون بپردازم ؛ فعلا به همین مقدار بدانید معجزه ست چون قرآنی که در آمریکای جنوبی در دست یک مسلمان هست با قرآنی که در دست ماست حتی در یک « واو » هم اختلاف نداره؛ هیچ کتاب آسمانی به این میـزان از تحریف و جعل و ورود مطالب غیر الهی به اون مصون نمانده و تنها قرآن هست که به این صورت باقی مانده. موفق باشید یاحق
      0 0 • پاسخ دادن
  • Avatar
    میرررر
    • ۱۳۹۲/۱۲/۱۰ در ۲۲:۱۰
    حضرت امام صادق علیه السلام می فرمایند: اگر نام دختر را «فاطمه» گذاشتی، به او حرف بد نزن و وی را نفرین نكن و او را كتك نزن. كافی، ج6، ص49. و حضرت امام كاظم علیه السلام می فرمایند: در خانه ای كه نام «فاطمه» باشد، سختی و تنگدستی وارد نمی شود. كافی، ج6، ص19.
    0 0 • پاسخ دادن
    • MaSouD
      MaSouD • نویسنده
      • ۱۳۹۲/۱۲/۱۱ در ۰۰:۰۳
      شکراً أخی العزیز
      0 0 • پاسخ دادن

منو اصلی

  • خانه
  • مشخصات، تحصیلات و …
  • تماس با من(سؤال، شبهه و …)
  • آواساز
  • اینستاگرام

تصویری

  • نهم ربیع الاول و داستان های آن!
  • پاسخی جامع به «آنچه درباره علی نشنیده ایم» (۳)
  • تقلّب؛ نتایج و راهکارهای جلوگیری در مدرسه
  • آیا می توانیم در باره ی “دین” حرف نزنیم؟
  • تدریس، نگرش، کاوش در مدرسه
  • “تربیتِ” حوزه علمیه چگونه است؟

لینک دوستان

  • مرکز فرهنگ و معارف قرآن
  • کتابخانه دیجیتال نور
  • پاسخ گویی به شبهات
  • مؤسسه حکمت و فلسفه
  • مرکز دایره المعارف اسلامی
  • پایگاه جریان شناسی دیدبان
  • مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر
  • رصد فکر
  • علامه مصباح یزدی
  • وحید یامین پور
  • قاسم صفایی نژاد
  • روح الله مؤمن نسب
  • حجه الإسلام زائری
  • دکتر حسین سوزنچی
  • سیاسی
  • اخلاقی
  • ابتذال سیاست دقیقا به چه معناست؟
  • چگونه با گذشت ۴۰ سال، جوان بمانیم؟
  • کارکرد حرم، مؤسسه و بیت امام چیست؟
  • واکنش های سخت روحانی به نقض برجام!
  • تناقض اصلاحات؛ ژست اصولگرایان!
  • یک چند کلمه ی ساده!
آرشیو
  • آیا می توانیم در باره ی “دین” حرف نزنیم؟
  • سؤال: چرا خداوند درباره ی آفرینشم از من سؤال نکرد؟
  • خدای من؛ خدای تو؛ خدای ما…
  • امام حسن (ع) چرا صلح کرد؟
  • غُصه ی جدید الإسلام ها!
  • دلتنگ ماه رمضان می شویم…
آرشیو
  • نقد و نظر
  • اجتماعی تربیتی
  • نهم ربیع الاول و داستان های آن!
  • “تربیتِ” حوزه علمیه چگونه است؟
  • نقد سخنرانی های آقامیری (۱)
  • کج فهمی های یک نایب اول!
  • خدای من؛ خدای تو؛ خدای ما…
  • وقتی «قم» ساکت است…!
آرشیو
  • تقلّب؛ نتایج و راهکارهای جلوگیری در مدرسه
  • تدریس، نگرش، کاوش در مدرسه
  • یک نکته از این معنی؛ فاضـــلابِ آمَدنیـــوز!
  • بلاهای اجتماعی تلگرامـ!
  • از رنجی که آموزگاران می برند!
  • ولگردهای مجازی!
آرشیو
  • تحلیل و بررسی
  • شبهات
  • بازگشت دوباره به “تروییکا” (۳)
  • از “تروییکا” تا “کدخدا” … (۲)
  • از “تروییکا” تا “کدخدا” … (۱)
  • قصه هایِ یک روحانیِ خسته!
  • بلاهای اجتماعی تلگرامـ!
  • امام حسن (ع) چرا صلح کرد؟
آرشیو
  • پاسخی جامع به «آنچه درباره علی نشنیده ایم» (۳)
  • پاسخی جامع به «آنچه درباره ی علی نشنیده ایم» (۲)
  • پاسخی جامع به «آنچه درباره ی علی نشنیده ایم» (۱)
  • سؤال: چرا خداوند درباره ی آفرینشم از من سؤال نکرد؟
  • شبهه: صحبت های زیبای یک بانو درباره حجاب!
  • شبهه: آیت الله طالقانی و حجاب اجباری!
آرشیو
  • قرآن و حدیث
  • متفرقه
  • سؤال: چرا خداوند درباره ی آفرینشم از من سؤال نکرد؟
  • شبهه: نزول دفعی قرآن با نسخ آیات قابل جمع نیست!
  • گفتمان فلسفه اسلامی (۳)
  • گفتمان فلسفه اسلامی (۲)
  • گفتمان فلسفه اسلامی (۱)
آرشیو
  • ۶ وزیر در Clash Of Clans !
  • ۷۰ ضربه شلاق برای مطالبه حقوق!!
  • پاورپوینت درس «دانش خانواده و جمعیت»
  • منابع ارشد «علوم قرآن و حدیث»
  • دیدار با رهبری و یک نکته!
  • العاقل یکفیه الإشاره…
آرشیو
طراحی سایت :